500 g dana ya da tavuk eti (ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı Phanaeng köri ezmesi (hazır paketlerde bulunabilir)
400 ml hindistancevizi sütü
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 yemek kaşığı balık sosu (veya soya sosu)
1 tatlı kaşığı esmer şeker
3-4 lime yaprağı (veya ince rendelenmiş lime kabuğu)
2 yemek kaşığı kavrulmuş, dövülmüş yer fıstığı
Taze kırmızı biber dilimleri (süs için)
Taze fesleğen yaprakları
Eti hazırlayın: İnce dilimlenmiş etleri bir kenarda bekletin.
Köri ezmesini kavurun: Tavaya yağı alın, üzerine Phanaeng köri ezmesini ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Hindistan cevizi sütü ekleyin: Kavrulan köri ezmesine hindistancevizi sütünün yarısını ekleyip karıştırın, sos kıvamına getirin.
Eti pişirin: Dilimlenmiş eti ekleyin ve sosun içinde iyice pişirin.
Baharatları ekleyin: Balık sosu, esmer şeker, lime yaprağı ve yer fıstığını karıştırın. Geriye kalan hindistancevizi sütünü ilave edin.
Kıvam verin: Orta ateşte 8-10 dakika kısık şekilde pişirin.
Servis edin: Üzerini kırmızı biber dilimleri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Buharda pişmiş yasemin pirinci ile sıcak servis yapın.

|