| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 bağ pezik (pazı)
 3 adet soğan
 4 adet yumurta
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 fincan sıvı yağ
 karabiber
 tuz
 
 Pezik yıkanıp, ayıklandıktan sonra doğranarak, haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pezik eklenerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur.
 
 Osmanlı saray mutfağında pişen, çok sevilen bir yemektir mıhlama. En önemli özelliği çok kısık ateşte pişiyor olmasıdır.
 
 
  
 
 |