500 g patates (soyulup küp küp doğranmış)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
¼ su bardağı çedar peyniri rendesi
 
4 dilim AYTAÇ - MACAR DANA SALAM (küçük doğranmış)
 
Yarım su bardağı un
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Patatesleri tuzlu kaynar suda 10-15 dakika haşlayın.
 
2 Suyunu süzdükten sonra çedar peyniri rendesi ve tereyağını ekleyin, püre haline getirin.
 
3 AYTAÇ - MACAR DANA SALAM, un, tuz ve çekilmiş tane karabiberi ekleyin.
 
4 Kalınlığı 1er cm olan yuvarlak 8 köfte yapın.
 
5 Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
 
6 Köfteleri iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar 4-5 dakika kızartın.
 
7 Kâğıt havlunun üzerinde süzün ve servis yapın.
 
 
 
  
 |