Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr haşlanmış piliç göğsü.
1 çorba kaşığı Sütaş tereyağı.
1 su bardağı Sütaş süt.
100 gr rendelenmiş Sütaş kaşar peyniri.
1 çorba kaşığı un.
150 gr bayat ekmek içi.
3 adet yumurta.
Kızartmak için sıvıyağ.
Yapılışı
Kalın dipli bir tavada Sütaş tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sütaş süt ve karabiber, kırmızıbiber gibi arzu ettiğiniz baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ocağın altını kapatıp sosu soğumaya bırakın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içi, piliç eti, rendelenmiş Sütaş kaşar peyniri, yumurta ve hazırladığınız sosu koyup, püre kıvamına gelene kadar çekin. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bu topları kızgın sıvıyağ içinde altın rengini alana kadar kızartın. Her topu üzerine bir kürdan batırıp sıcak sıcak ikram edin.
|