| 
 
| 
 
 
 | 
 
Peynirli Pide | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47496 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010 
2,845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
500 gr Un
 
Yarım paket maya (20 gr)
 
1 Su bardağı süt
 
1 Çay bardağı Orkide sıvı yağ
 
Alabildiği kadar su
 
İç Harcı için
 
500 gr Peynir
 
1 Demet maydanoz ya da dereotu
 
1 Adet yumurta
 
 
Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz. Üzerine Orkide sıvı yağı, sütü, unu ve tuzu koyup alabildiği kadar su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Kişi sayısına göre bezelere bölüyoruz (ortalama 6 adet çıkar). Kesilen bezeleri 5 dakika daha dinlendiriyoruz. Sonra tezgahın üzerine un serpip merdaneyle bezeleri açıyoruz. Açılan hamuru yağlanmışfı-nn tepsisine dizip hazır olan peynirli harçtan üzerine koyup kenar-lannı içe doğru katlayıp pide şeklini veriyoruz. Tepsiye daha fazla hamur koymak için katlayarak koymaya dikkat edelim. Tamamım hazırlayınca tepside hamurları 10 dakika kadar daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta katında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Peynirli Pide Tarifleri Orkide Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |