| 
 
 
 | 
Peynirli Pide | 
  | 
şiraze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96690 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014 
1,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su barağı ılık süt İçi için:
 
50 gr. beyaz peynir
 
50 gr. kaşar peynir
 
10 adet zeytin
 
4 sivri biber
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Kekik
 
 
Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın, bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. Süt, salça ve kekiği karıştırıp hamurların üzerine sürün. Rendelenmiş peynirleri, dilimlenmiş zeytini ve doğranmış biberi karıştırıp hamurların üzerine serpiştirin. 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Peynirli Pide | 
  | 
pazartesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.12.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103352 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014 
1,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su barağı ılık süt
 
İÇİ İÇİN:
 
500 gr. lor peyniri
 
100 gr. tereyağı
 
1/2 demet ıspanak
 
1 adet yumurta 
 
 
Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için ıspanağı yıkayıp yapraklarını ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Üzerine parçalara ayrılmış tereyağı koyun. Tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Peynirli Pide | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144006 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019 
696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Maydanoz
 
Peynir
 
 
Tereyağını bir tavada eritin. Diğer malzemelerle karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde bezeler koparın ve pide şeklinde açın. İçini koyun ve kapatın. Pide şekli verin.
 
Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derecede fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Arzu ederseniz fırından çıkarmaya yakın üzerine yumurta da kırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Pide | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172368 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
Hamuru için:
 
375 g un
 
1 ½ tatlı kaşığı şeker
 
1 ½ çay kaşığı tuz
 
20 g yaş maya veya 5,5 g kuru maya
 
275 ml su, ılık, mayayı eritmek için
 
Harcı için:
 
450 g beyaz peynir, ufalanmış
 
6 adet taze soğan, ince kıyılmış
 
1 ½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
8 dal dereotu, ince kıyılmış
 
3 adet yumurta, çırpılmış
 
1 ½ çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
 
Üzeri için:
 
150 g un, serpmek için
 
75 g tereyağı veya sadeyağ, eritilmiş
 
 
Hamuru hazırlamak için un, şeker ve tuzu bir kâsede karıştırın.
 
Ayrı bir kâsede mayayı suyla eritin. Unun ortasına bir havuz açıp maya karışımını dökün. Karıştırıp 5 dakika yoğurun. Üzerini bezle örterek 30 dakika bekletin. 
 
Beklemiş hamuru 6 eşit parçaya bölün ve top şeklinde yuvarlayın, üzerlerini örtün ve 15 dakika daha dinlendirin. 
 
Harcı için peyniri bir kâseye alın. Taze soğan, maydanoz ve dereotuyla birlikte tüm harç malzemesini ekleyin. Arzu derseniz pul biberle tatlandırın. 
 
Elinizle nazikçe karıştırın. Karışımı 6 eşit parçaya bölün.
 
Fırını 240°C’ye ısıtın. Ellerinizi ve hamurları unlayın. Hamurları elinizle düzleştirin. Her birini 10x25 santim oval olacak şekilde esnetin. 
 
Her bir parçaya eşit şekilde iç harcı yayın. Hamurun kenarlarını 2 santim katlayın ve kısa kenarların köşelerini birleştirerek oval bir şekil verin. 
 
Pideleri pişirme kâğıdı serdiğiniz bir tepsiye atın. Fırında 9-10 dakika pişirin. 
 
Her birinin eşit piştiğinden emin olun. 
 
Fırından alıp üstlerine fırçayla erimiş yağ sürün ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Pide | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165847 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022 
222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150-200 gr. tel peyniri
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı yaş maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını içe kıvırın. Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyup servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |