|
Peynirli Pide |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12393
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
275 gram un
250 gram gravyer peyniri
125 gram margarin yağı
4 yumurta
bir fiske cevz-i bevva
1 çay kaşığı tuz
Margarin yağının bir kaşık kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını bir tencereye koymalı. Tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Yağ erimeye başlarken tencereye birbuçuk bardak ılık suyla tuzu katmalı.
Unu elekten geçirmeli ve bir kaşık kadarını bir kenara ayırmalı. Yağlı su kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten indirmeli ve tahta bir kaşıkla tenceredekileri çabuk çabuk karıştırırken unu katmalı ve bunu yağlı suya iyice yedirmeli. Tencereyi yeniden ateşe koymalı. Ateşin ısısını hafifletmeli. Unlu karışımı tencere nin kenarlarından kendiliğinden ayrılıncaya kadar karıştırarak ateşte tutmalı. Yağlı un hamuru tencerenin kenarlarına yapışmaz bir hal alınca kabı ateşten indirmeli. Hamur iyice ılıyınca önce cevz-i bevvayı serpmeli. Sonra yumurtaları teker teker katıp bunları yağlı una yedirmeli (yumurtanın biri iyice yedirilmeden bir ikincisini katmamalı).
Beri yanda gravyer peynirinin elli gram kadarını ince dilimlere doğramalı. Bu dilimlerden bir - iki tanesini aynen bırakmalı, öbür dilimleri ise tavla zarı gibi küçük parçalara doğramalı. 200 gram peyniri ise rendelemeli.
Bir savarin kalıbını bir kenara ayırmış olan margarin yağıyle iyice yağlamalı. Gene bir kenara ayırılmış unu üstüne serpmeli ve kalıbı iyice çevirerek unun her tarafa eşit biçimde dağılmasını temin etmeli. Sonra bu kalıba hazırlanmış hamuru boşaltmalı ve orta ısıda kızdırılmış fırına koymalı (Termostatlı fırınlarda 175 dereceye göre ayarlanmalıdır). Kalıbı 40 - 45 dakika kadar fırında tuttuktan sonra çıkarmalı ve servis tabağına başaşağı ederek pideyi oturtmalı. Ufak parçalara ve dilimlere doğranmış gravyer peynirini de pidenin üstüne boşalttıktan sonra pideyi sıcak sıcak sofraya çıkarmalı.
ML® Pide Çöreği için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10146
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pide için:
Yarım kilo un
1.5 çorba kaşığı (silme) toz maya
biraz tuz
1.5 ılık su
içi:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 yumurta.
Üzerine:
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt.
Akşamdan suya koyduğunuz peyniri temiz bir bezle kuruladıktan sonra çatalla ezin. 2 yumurtanın sarısıyla, incecik kıyılmış maydanozu ilâve edin ve bir iyice karıştırdıktan sonra bırakın bir kenara. Öte yandan, mayayı küçük bir tencereye koyun. Biraz su ve un ilâve edip iyice karıştırarak bulamaç haline getirin. Ve kapatın tencerenin kapağını. Sıcak bir yere koyup birkaç saat bekletin. Kabar-sm iyice, göz göz olsun. Sonra, hamur tahtasına unu koyup havuz gibi açın ortasını. Mayayı, tuzu ve suyu koyun buraya. Ve bir güzel karıştırıp hamur haline getirin. 8 - 9 parçaya bölüp yuvarladığınız hamurların üzerini kalınca bi-r bezle örtüp sıcak bir yere koyun şöyle bir 35 - 40 dakika. Sonra da mayası gelip kabaran bu hamurların üzerine elinizle bastırıp yayarak yuvarlak bir şekil verin. Ortalarına hazırladığınız peynirli içten birer kaşık koyun. İki yanlarını birer buçuk parmak katlayın için üzerine. Ve iki ucunu hafifçe çekip uzatıverin. Sonra da koyun tepsiye. Bir 10-15 dakika daha sıcakça bir yerde bırakın kabarsınlar. Sonra da üzerlerine, bir çukur kapta çatalla bir iyice çarpıp karıştırdığınız yumurtalı sütü fırçayla sürün. Ve harlı fırında 10 -13 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Karışık Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9633
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMESİ:
500 gr. un
2 yumurta 125 gr.
SANA 1/2 bardak su
25 gr. toz maya veya hamur
mayası 1/2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı SANA (tepsiyi yağlamak için)
İÇ MALZEMESİ:
250 gr. beyaz peynir
2 yumurta
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
25 gr. SANA
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı SANA
Toz mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile küçük bir kasede karıştırın. 125 gr. SANA'yı eritin ve soğutun. Unu büyücek bir kaseye eleyin. Ortasını açın. Su ve mayayı koyarak elde biraz karıştırın. Sonra yumurtaları ortasına kırın tuzu ve yağı koyarak karıştıra karıştıra hamur haline getirin,iyice yoğurun. Top haline getirin. Üstünü örterek ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada içi hazırlayın. Peyniri bir kasenin içine ufalayın. Yumurtaları kırın. Kıyılmış dereotu ve maydanozu, erimiş yağı ilave ederek karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra tekrar iyice yoğurun ikiye ayırın. Bir parçasını elle uzun bir rulo yapın ve 8 parçaya kesin. Her bir parçayı merdane ile oval olarak yassı İtin. Ortasına boylamasına hazırladığınız içten koyarak yanlarını için üstüne kapayın. Fakat içi tamamen kapatmayın. Yağladığınız fırın tepsisine 5 cm. ara ile dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bir tepsi kafi gelmezse ikinci tepsiye dizin, tepsilerin üzerine bir bez örterek 45 dakika pidelerin kabarması için bırakın, sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek orta hararetteki fırında 40dakika pişirin. Fırından çıkınca pidelerin üzerine erimiş SANA'yı sürün. Pideleri kapaklı bir kapta saklarsanız yumuşak olurlar.
ML® Biberli Hamur Kızartması için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021
|
Peynirli Pide |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1451
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı erimiş margarin
1 küçük kalıp beyaz peynir
1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire )
Maydanoz
Dereotu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Sütün içinde şeker ve maya eritilir.
Buna erimiş yağ, tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Üzeri örtülü olarak bir süre mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konur. İki uç peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Kurumaması için tencereye konup kapak kapatılır.
ML® Sucuklu Pide için tıklayın
|
Peynirli Pide |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1450
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
5,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş maya, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).
ML® Pidecik için tıklayın
Fotoğraf "afyon lokumu" tarafından gönderildi. 02.06.2016
|
|