| 
 
| 
 
 
 | 
 
PEYNİRLİ OMLET (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15197 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007 
2,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
OMELETTES AU FROMAGE
 
 
1   kişi için MALZEME:
 
2  veya 3 adet yumurta
 
1   çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı veya margarin 
 
Az tuz
 
3   çorba kaşığı zar gibi küçük doğranmış kaşer veya gravyer peyniri
 
 
YAPILIŞI :
 
Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu, peyniri ilâve ediniz
 
Bir çatalla hafif çırpıp sarı ve beyazını birbirine karıştırınız
 
Omlet tavasına ayranı alınmış yağı koyup kızdırınız
 
Yumurtayı ilâve edip sol elinizle tavanın sapını tutup sağ elinizle çatalla yumurtayı karıştırınız 
 
Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğiniz
 
Çatalla tavanın sapının Önünden omleti öne doğru kıvırınız
 
ön kısmını da kayrılmış kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PEYNİRLİ OMLET (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |