6 yaprak beyaz jelatin
 
250 ml. krema
 
500 gr. krem peynir
 
140 gr. pudra şekeri
 
40 gr. limon kabuğu rendesi
 
1 adet vanilya çubuğu
 
3 adet yumurta akı
 
50 ml. elma suyu
 
Tuz
 
 
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Krem peynir, 60 gr. pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilya çubuğunun özünü karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın, azar azar kalan pudra şekerini ekleyin. Kremayı katı çırpın.
 
Elma suyunu ısıtıp ateşten alın ve sulan sıkılmış jelatinleri içine ekleyip erittikten sonra elma suyunu krem peynirli karışıma dökün. Önce kremayı sonra yumurta akını ekleyip iyice karıştırın.
 
Musun üzerini örtüp bir gece buzlukta bekletin.
 
Nemli bir yemek kaşığıyla musun üzerinde ince tırnaklar açın. Muşu vanilyalı kayısılar ya da marine edilmiş mürdüm eriğinin yanında servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 |