| 
 
 1 adet yumurta akı
 250 gr tam buğday unu
 1 çorba kaşığı İçim Yoğurt
 130 gr İçim Tereyağı
 1 çay kaşığı karbonat
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 350 gr İçim Beyaz Peynir
 Bir tutam maydanoz, ince kıyılmış
 Bir tutam dereotu, ince kıyılmış
 Taze nane, ince kıyılmış
 Tuz
 Süslemek İçin:
 Yumurta sarısı
 Çörekotu
 Susam
 
 İçim Peynirleri maydanoz ve dereotu ile karıştırın.
 Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
 Hamuru düz bir zeminde oklava yardımıyla ince açın ve kenarlarını keserek düzeltin.
 İçine peynirli karışımı uzunlamasına yerleştirin ve hamuru içeri doğru kıvırarak kapatın.
 Hamurun birleşen kenarlarını parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak yapıştırın.
 Yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın.
 Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörekotu serpin.
 180 derecede önceden ısınmış fırında 45 dakika pişirin.
 Üzeri kızarınca fırından alın ve biraz serinlettikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 |