|
|
Peynirli Keçi Sütlü Poğaça |
|
araka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2013
Mesajlar: 46 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc93428
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemak kaşığı margarin
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı keçi sütü
isteğe göre çörek otu
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Emmental peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorba kaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şeklini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla keçi sütü ve çörekotu sürün. Daha sonra her birini, margarin yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
|
|
Peynirli Keçi Sütlü Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|