| 
 
 6 kişilik
 2 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı zeytinyağı
 1 paket kabartma tozu
 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
 4 sap taze soğan
 Yarım demet dereotu
 2 adet kabak
 Aldığı kadar un
 Margarin
 Tuz
 Üzerine:
 Susam
 
 Öncelikle yumurta, yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. iyice bulamaç haline getirin. 1 Kabakları soyup, rendeleyin. 2 İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene kadar un ekleyin. 3 Margarinle yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün. Üzerine susam serpin. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için, bıçağın ucunu keke sokabilirsiniz. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 |