| 
 
 3 adet elma
 1 çorba kaşığı limon suyu
 3 adet yumurta
 2 su bardağı un
 2/3 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 100 gram tereyağı
 Bir tutam tuz
 1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 Elmaların kabuklarını soyup kararmasını önlemek için limonlu suya koyun. Diğer taraftan yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine süt ve kabartma tozunu ilave edin. Tereyağı, tuz, dil peyniri ve cevizi ilave edip karıştırın. En son unu ilave edin. Harcı yağlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökün. Elmaları ince dilimleyin ve hamurun üzerine sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
 
 
  
 
 |