| 
 
| 
 
 
 | 
 
Peynirli Bazlama | 
 
  | 
Turhan Tapucu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87467 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2013 
1,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
150 gr beyaz peynir
 
3 çorba kaşığı sana hamur işi
 
1 çay bardağı süt
 
Yeteri kadar ılık su
 
 
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket yaşmaya, 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı süt ve ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın.
 
Hamurun ortasına beyaz peyniri ekle kapat ve tekrar merdane ile açın. Tavada bazlamaları pişirin. Pişen bazlamaları üzerine sana hamur işinden sürüp (bazlamanın üzerinden küçük bir açış parça parça margarinde koyabilirsiniz. Sıcak bazlamanın içinde hemen eriyeceğinden daha güzel ve lezzetli oluyor) sıcak olarak tüketin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.05.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Peynirli Bazlama Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |