MALZEMELER
 
500 gr dana kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
1 çay bardağı süt
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım limon
 
2 soğan
 
5 sarımsak
 
2-3 dal maydanoz
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1er çay kaşığı kekik ve kimyon
 
Tuz, karabiber
 
Sos için:
 
100 gr otlu peynir
 
1 su bardağı süt kreması
 
1 tatlı kaşığı patates nişastası
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizde sıkarak süzün. Limonun kabuğunu rendeleyin.
 
Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Elinizle toparlayıp rosto haline getirin.
 
Rulo köfteyi unlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Fırın kalıbına yağlı kağıt serip köfteyi yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
Süt kremasına peynir ve nişasta ilave edin. Kısık ateşte peynir eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Köfteyi büyük servis tabağına alın, dilimleyip sosu üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyin
  
 |