| 
 
 
 | 
Peynir Kremalı Meyveli Kup | 
  | 
ilaydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41213 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2009 
2,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik gerekli malzemeler:
 
4 sert yeşil elma
 
1 parça lohusa şekeri
 
2 su bardağı su
 
Yarım su bardağı esmer tozşeker
 
350 gr labne peynir
 
1 su bardağı krema
 
1 çay bardağı pudraşeker
 
Yarım su bardağı antepfıstığı
 
8 tane küçük acıbadem kurabiyesi
 
Yarım su bardağı file antepfıstığı
 
 
1. Antepfıstıklarını ayıklayın. İç kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Acıbadem kurabiyelerini ufalayın. Elmaların kabuklarını soyup sekize bölüp çekirdekli kısımlarını temizleyin.
 
2. Lohusa şekerini tencereye alıp üzerine 2 bardak su ilave edin ve eriyinceye kadar kaynatın. Elma dilimlerini ekleyip diri kıvamda pişirin. Soğumaya bırakın. Elmaları süzüp ayrı bir tabağa alın.
 
3. Labne peynirini mikserle krema kıvamında çırpın. Doğranmış antepfıstıklarını ilave edip karıştırın. Süt kremasını ayrı bir kasede pudraşekeriyle çırpıp labneli karışıma ekleyin.
 
4. 12 elma dilimini ayırıp kalanını küp küp doğrayın ve servis kuplarına paylaştırın. Kremanın yarısını ekleyip acıbademi serpin. Kalan kremayı ekleyip ve file fıstıkları serpin. Ayırdığınız dilimlerle süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |