| 
 
 180 gr esmer şeker
 50 gr toz şeker
 85 gr margarin
 1 adet yumurta
 1 adet yumurta sarısı
 1 çay kaşığı vanilya özü
 135 gr un
 40 gr kakao
 1 tutam karbonat
 Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 1 tutam tuz
 1 tutam tarçın
 Peynir kreması için:
 115 gr mascarpone peyniri
 25 gr şeker
 1 damla vanilya özü
 115 gr krema
 
 Fırınınızı 165 dereceye getirin.
 Yuvarlak kek kalıbınızın altına pişirme kağıdı serip, üzerini ve kalıbın kenarlarını yağlayıp unlayın.
 Mikserde margarini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 Şekerleri ekleyip 3 dakika çırpın.
 Yumurta sarısı ile 1 bütün yumurtayı ekleyip çırpttıktan sonra vanilyayı ilave edin.
 Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu ıslak malzemelenin üzerine eleyin.
 3/4 ü karıştıktan sonra geri kalanı spatula ile karıştırın.
 35-40 dakika pişirin. Kekin üzeri hem parlak hem yumuşak görünümünde olmalı.
 10 dakika bekletip kabından çıkartın ve üzerine pudra şekeri serpin.
 Mascarpone kreması için, mascarpone peynirini, kremayı, şekeri ve vanilyayı yumuşak tepecikler elde edene kadar fazla çırpmamaya özen gösterin. Kek ile birlikte servis edin.
 
 
  
 
 |