1 yemek kaşığı margarin
 
2 adet sert domates
 
1 adset salatalık
 
100 gr bursen peyniri
 
2 çay kaşığı kuru fesleğen
 
 
Orta boy bir kasede bursen peynirinizi çatalla ezin, margarin, kuru fesleğen ve ince cacıklık doğranmış salatalığınızı peynirinize ekleyerek, ezmeden karıştırın. Karışımı buzdolabına alarak 10-15 bekletin.
 
İç beklerken domateslerinizi enine ortadan kesin, içlerini tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımıyla boşaltın. Düzgün kesilen salatalık kabuklarını boydan 3 e kesin(bir uç tam kesilmeyecek). Buzlu suya alarak diri kalmasını sağlayın.
 
Servis esnasında, içi oyulmuş domateslerin içine peynirli harcı tatlı kaşığı yardımıyla eşit dolduralım, kesilmiş salatalık kabuklarıyla süsleyip servis yapalım.
  
 |