| 
 | 
| Peruhi (Safranbolu Karabük) | 
|  | pi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.11.2009
 Mesajlar: 39
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145040 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019
 517 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı un
 1 adet yumurta
 Tuz
 Su
 İçi için:
 1 kase süzme yoğurt
 1 tatlı kaşığı nane
 Tuz
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Çok az sıvı yağ
 
 Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz yapın.
 Yumurtayı bu havuza kırın. Tuzunu ilave edin.
 Azar azar su ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
 Hamuru oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
 Süzme yoğurdu naneyle karıştırıp iç harcını hazırlayın.
 Yufkayı kare kare kesip yoğurtlu harçtan bu karelerin üzerine koyup üçgen şeklinde kapatın.
 Derin bir tencerede su kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
 Hamurları bu suda 10-15 dakika kadar haşlayın.
 Tereyağı ve sıvı yağ karışımını kızdırıp sudan aldığınız hamurların üzerine gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |