| 
 
| 
 
 
 | 
 
Peri Bacaları | 
 
  | 
tatlıkız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78886 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012 
2,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
 
2 Çorba Kaşığı su
 
3 Adet yumurta
 
6 Çorba Kaşığı su
 
3 Çorba Kaşığı tozşeker
 
200 gr Dondurma
 
80 gr bitter çikolata
 
3 Çorba Kaşığı fıstık ezmesi
 
1 Çorba Kaşığı nişasta
 
10 Çorba Kaşığı un
 
13 Çorba Kaşığı süt
 
 
Su ve margarini bir taşım kaynatın. Un ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker unlu karışıma yedirene dek mikserin orta devriyle çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine fındık büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda hamurları ikiye bölerek yarısının arasına dondurma yerleştirin. Kalan parçaları üzerine kapatın. Sos için, süt ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı su ile açarak, süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuyunca peri bacalarının üzerine gezdirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Peri Bacaları Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |