| 
 
| 
 
 
 | 
 
Perdeli Tavuk (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58602 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010 
3,361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde lezzetli bir tavuk yemeği tarifi paylaşacağız
 
adı; "Perdeli Tavuk"
 
ama isterseniz önce perdeli tavuk için gerekli malzemeleri öğrenelim
 
yarım kilo tavuk kuşbaşı
 
1 adet yufka
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet biber
 
1 adet domates
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
ve 1 tatlı kaşığı tuz
 
sos için; 1,5 su bardağı süt
 
çeyrek paket margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
ve tuz
 
artık perdeli tavuğumuzun yapımına geçebiliriz
 
öncelikle bir adet soğanımız var
 
ince bir şekilde doğruyoruz
 
soğandan sonra, tohumlarını çıkarttığımız...
 
biberleri ince bir şekilde doğruyoruz
 
son olarak kabuklarını soyduğumuz domatesi de...
 
ince küpler halinde doğruyoruz
 
domatesi de doğradıktan sonra artık ateşin yanına gidebiliriz
 
tencereyi ateşe yerleştirdik, zeytinyağını bırakıyoruz
 
şimdi soğanı ekliyoruz
 
ve şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
 
soğanımız kavruldu
 
şimdi kuşbaşı doğradığımız tavuğumuzu ilave ediyoruz
 
ardından ince kıydığımız sarımsağı katıyoruz
 
ve suyunu bırakana kadar, şöyle bir 10 dakika kavuruyoruz
 
tavuk suyunu bıraktı, şimdi biberleri ilave ediyoruz
 
hemen ardından da artık tuzu atabiliriz
 
biberler sararana kadar kısa süre kavuruyoruz
 
son olarak domatesi de ilave ediyoruz
 
domates şeklini kaybedene kadar kısa süre pişiriyoruz
 
yemeğimizin ikinci aşaması, sosa geçmeden önce...
 
çeyrek paket margarin var demiştik
 
böyle bir kabı, özellikle altı yuvarlak olması önemli
 
bol bir şekilde margarinle yağlıyoruz
 
kalan yağı da sos yapmak için kabımıza atıyoruz
 
artık tavuklu karışımımızı kapatalım
 
arka tarafa aktaralım
 
sosu yapmak üzere, yağı koyduğumuz tencereyi öne alalım
 
şimdi üzerine un ekledik
 
ve pembeleşene kadar kavuruyoruz
 
un kokusu gitti ve pembeleşti
 
şimdi önce bir miktar tuzu ilave ettikten sonra
 
soğuk süt ilave ediyoruz, soğuk olması çok önemli
 
topaklaşmaması için azar azar ve karıştırarak ilave ediyoruz
 
ve gene karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
 
artık sosumuz oldu, ateşi kapatıyoruz
 
ve az önce hazırladığımız tavuklu karışımın üzerine döküyoruz
 
ve karıştırıyoruz
 
soğuması için kısa bir süre bekliyoruz
 
artık perdeli tavuğumuzun son kısmına geçiyoruz
 
önce yaptığımızı böreklerden yaptığımız yufkaları kullanabildiğimiz gibi...
 
milföy hamuru da kullanabiliriz
 
az önce çok güzel yağlamıştık
 
şimdi kat kat olacak şekilde yufkayı yerleştiriyoruz
 
parçaları da içine yerleştirebiliriz
 
hazırladığımız karışım soğudu
 
şimdi içine boşaltıyoruz
 
düzeltelim
 
kenarlardan sarkan kısımları da üste doğru topluyoruz
 
şimdi artık yemeğimizi önceden ısıttığımız 190 derece fırına vereceğiz
 
ama buralar kuru kalmasın istiyorsak...
 
biraz zeytinyağı gezdirip...
 
bu şekilde fırına veriyoruz, kızarana kadar pişiriyoruz
 
perdeli tavuk pişti, biraz soğuttuk
 
şimdi ters çevireceğiz
 
şöyle düz bir tabağı üzerine kapatıyoruz
 
ve çeviriyoruz
 
şöyle düzeltelim, evet çok da güzel olmuş
 
şimdi dilimleyerek sofraya getirebiliriz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
 
gene yapımı kolay, lezzetli, görüntüsü şık...
 
güzel bir tavuk yemeği tarifi paylaştık
 
"Perdeli Tavuk"
 
en kısa sürede deneyin ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlayın
 
şimdiden Afiyet Olsun!
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Perdeli Tavuk (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri
 | 
 
 
 
 |