| 
 
| 
 
 
 | 
 
Perde Pilavı | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177341 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024 
199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
İç pilavı için:
 
3 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
 
2 adet tavuk budu
 
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
 
200 g çiğ badem
 
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
 
Karabiber
 
Tuz
 
Hamuru için:
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
 
Tüm hamur malzemelerini karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin. İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Perde Pilavı | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183774 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2025 
111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tutam tuz
 
İç harcı için:
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet soğan
 
2,5 su bardağı tavuk suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çay bardağı dolmalık fıstık
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
300 gram didiklenmiş tavuk eti (haşlanmış)
 
Kalıbı yağlamak için:
 
Tereyağı
 
Çiğ badem (süsleme için)
 
 
Unu derin bir kaba alın. 
 
Ortasını havuz gibi açarak yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. 
 
Yavaş yavaş yoğurarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. 
 
Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
 
Tereyağını ve sıvı yağı bir tencerede ısıtın. 
 
Küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 
 
Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
 
Ardından yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 
Kuş üzümü, haşlanmış nohut ve baharatları ilave edin. 
 
Tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pilav gibi pişirin. 
 
Ocaktan aldıktan sonra didiklenmiş tavuk etini karıştırın ve ılınmaya bırakın.
 
Dinlenen hamuru hafif unlanmış zeminde ince bir şekilde açın.
 
Yağladığınız ve bademlerle süslediğiniz kek kalıbının içine hamuru serin, kenarları dışarı taşsın.
 
Ilınan iç harcı hamurun içine boşaltın ve üst kısmını dışarı sarkan hamurla kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, hamur altın rengini alana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan pilavı 10 dakika dinlendirin. 
 
Ardından servis tabağına ters çevirerek dikkatlice çıkarın. 
 
Dilimleyerek sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
Perde Pilavı | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184776 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025 
84 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuğun göğüs eti
 
2 adet soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su veya tavuk suyu
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Tuz, karabiber, yenibahar
 
30 gram (bir kahve fincanı) badem
 
30 gram (bir kahve fincanı) antepfıstığı
 
3/4 çay bardağı sıvıyağ
 
Hamur için:
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
8-10 adet badem
 
Tuz
 
 
Tavuk göğsünü haşladıktan sonra eti kemiklerinden ayırıp, iri parçalara bölün.
 
Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine yıkanmış 2 su bardağı pirinci ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
 
3 su bardağı tavuk suyunu, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü ve baharatları tencereye aktarıp, ağır ateşte, pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
 
Pilavı ateşten alın. İçine etleri ekleyin.
 
Bademleri ve fıstıkları sıcak suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun.
 
2 kaşık sıvıyağda hafifçe pembeleştirin ve pilava ekleyin.
 
Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın.
 
Bu arada 1 yumurtayı, yarım bardak suyu bir kapta çırpın.
 
Tuz ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
 
Hamuru unlanmış bir zeminde incecik açın.
 
Yuvarlak tabanlı, ısıya dayanıklı çukur bir kabı margarinle yağlayıp, un serpin.
 
Bademleri bu kaba yerleştirin.
 
Açılan yufkayı serin.
 
Pilavı 1-2 kez karıştırıp, hamurun içine boşaltın.
 
Hamurun kenarlarını pilavın üzerine kapatın.
 
Yufkanın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
 
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ve fırının alt rafında
 
yufkanın üzeri kızarana dek pişirin.
 
Ters çevirip dilimleyerek sıcak servis yapın.
 
 
Not: Bütün tavuk göğsü yerine, tabakta satılan tavuk göğüslerinden iki parça da kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Perde Pilavı | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184789 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2025 
78 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MasterChef
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 
Yarım çay bardağı su
 
Bir tutam tuz
 
İç pilav için:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
300 gr haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı badem (kabuksuz)
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Tuz
 
 
Unu bir kaba alın, ortasını açın.
 
Yumurta, tereyağı, su ve tuzu ekleyin.
 
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamuru streç filmle sararak dinlenmeye bırakın.
 
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin.
 
Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Bademleri ekleyip hafifçe kavurun.
 
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra ekleyin, 3-4 dakika kavurun.
 
Tavuk suyu, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin.
 
Suyunu çekene kadar pişirin, ardından haşlanmış tavuğu ekleyip karıştırın.
 
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
 
Hamuru ince açın ve kabın içine yerleştirin, kenarlardan taşacak şekilde bırakın.
 
İç pilavı doldurun.
 
Hamurun kenarlarını kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp birkaç dakika dinlendirin, ardından ters çevirerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Perde Pilavı Tarifleri Lapa Tarifleri
 | 
 
 
 
 |