| 
 
 
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
mesai 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35406 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pilav için:
 
3 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su (2 bardak su 1 bardak tavuk suyu şeklinde)
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı (soyulmuş) badem
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
1 çay bardağı dolma fıstığı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
Biraz ılık su, tuz
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar sU ile ıslatın. Kabuklarını soyduğunuz bademlerin 10 tanesini pilavı süslemek için ayırın. Kuş üzümünü de yıkayın. Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin. Pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın, bir saat bekletin bolca yıkayın ve süzün. 1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı ile bademleri ve fıstıkları hafif sararıncaya kadar kavurup pirinçleri ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü ve baharatları ekleyip, biraz karıştırın. 2 su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ilave edin, kaynayınca ateşi kısarak pirinçler suvunu çekinceye kadar pişirin. Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin. Pilavınız pişerken yağlanmış bir kalıba, ayırdığınız bademleri serpiştirin. Hamuru açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın. 180 derecede ısıtılmış fırında, hamuru nar gibi kızarana kadar pişirin. Hamuru için un, sıvı yağ, tuz, yumurta ve ılık su ile sertçe bir hamur yapın bir saat dinlendirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Belma81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46944 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010 
2,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
4 çorba kaşığı tereyağı veya sade yağ
 
Tuz
 
1 yumurta
 
250 gr. un
 
 
Un hamur tahtasına elenir, ortasına yumurta kırılır, tuz konur. Su ile hamur yapılır. Hamur on dakika dinlendikten sonra 1-2 milimetre incelikte yufka açılır. Açılan yufka bir tencereye yayılır. Tencerenin evvelden yağlanması lazımdır. Hazırlanmış pilav sıcakken yufkanın üzerine dökülür. Tencerenin etrafından sarkan yufkanın kenarları pilavın üzerine kapatılır. Tencerenin kapağı örtülür. Yufka pilavın sıcaklığı ile pembeleşir. Servis tabağı tencerenin üstüne ters olarak kapatılır. Tencere de ters çevrilerek pilav tabağa alınmış olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.10.2023
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66456 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. badem
 
2 bardak pirinç
 
4 çorba kaşığı margarin
 
Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
 
Karabiber, tuz
 
3 su bardağı sıcak su
 
Hamuru için:
 
1.5 su bardağı un
 
Margarin
 
2 adet tavuk suyu tableti
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
 
Bademlerin bir kısmını ayırın, diğerlerinin kabuklarını soyup, margarinde pembeleştirin. Sıcak suda bekletilmiş pirinci ekleyip, 5 dakika kavurun. Haşlanıp didilmiş tavuk etini, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ilave edip, pişirin. Hamuru yoğurun. Bir kabı yağlayın, bademleri serpin. Hamuru merdane ile açıp, kaba döşeyin. Pilavı içine döküp, dışarı sarkan hamuru üzerine kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.10.2023
  
 | 
Perdeli Pilav | 
  | 
tel dolap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50381 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2010 
2,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 yumurta
 
1 kaşık tereyağı
 
aldığı kadar un
 
Pilav için:
 
2 bardak pirinç
 
200 gr. badem
 
3 bardak tavuk suyu
 
1 tavuk göğüsü
 
1 çay bardağı sıvı yağ.
 
 
1 yumurta, 1 kaşık tereyağı ve tuz hiç su katılmadan aldığı kadar un koyularak katı bir hamur yapılır. Çukur bir borcamın içine tereyağı katı bir halde sıvanır. Kaynar suda kabukları çıkartılmış bademler yağlanmış kalıba bastırılarak yapıştırılır. Yapılan hamur merdane ile açılarak kalıbın içine yerleştirilir. Pişirilen pilav bu hamurun içine doldurulup üstü kapatılarak pişirilir. Piştiğini anlamak için kalıp sallanır. Eğer hamur oynuyorsa pişmiştir, fırından çıkarılıp servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır ve servis yapılır.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54806 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010 
2,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2,5 su bardağı tavuk suyu veya su
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
 
2 orta boy soğan
 
50 gr. antepfıstığı
 
50 gr. badem
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 yufka
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Tuz
 
1/4 limon suyu (pilav için)
 
1/4 limon suyu (tavuk eti)
 
 
Tencereye tavuk göğsünü alıp üzerini aşacak kadar sıcak su, tuz ve limon suyu ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım ve kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Antepfıstığı ve bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavuralım. Antepfıstığını, bademleri, kuşüzümünü, sıcak tavuk suyunu ekleyerek tuzunu ayarlayalım. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Pilavı ateşten alıp tavuk etlerini ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Ortası delikli bir kek kalıbını margarinle yağlayalım. Yufkanın ortasını delip kalıbın içine sererek, kenarlarını dışarı taşıralım. Yufkanın üzerine pilavı boşaltarak kenarlarını üzerine çevirelim. Üzerini 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım. Pilavı önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında yufkanın üzeri pembeleşene dek pişirerek, fırında 15-20 dk. demlendirelim. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76530 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Jasmin (yasemin) Pirinci (1 su bardağı)
 
Çamfıstığı (2 çorba kaşığı, 20 gram)
 
Kuş üzümü (1 çorba kaşığı, 10 gram)
 
Tarçın (2 kabuk)
 
Tuz (1 tatlı kaşığı)
 
Maydonoz (1 tutam)
 
Su (2 su bardağı sıcak su)
 
Sıvıyağ (yarım çay bardağı)
 
Krep İçin:
 
Un (1 su bardağı, 125 gram)
 
Süt (1.5 su bardağı)
 
Yumurta (2 adet)
 
Sıvıyağ (yarım çay bardağı)
 
Tuz (1 tatlı kaşığı)
 
 
Yarım çay bardağı yağı tencereye dökün. Sonra 2 çorba kaşığı çamfıstığı ve 2 kabuk tarçını yağda kavurun. Fıstıklar ve çamfıstığı kavrulana kadar kavurun.
 
Pirinci tencereye atarak 2 dakika, pirinç pembe bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Pirinçlerin üzerine tuz ekleyin ve ardından 2 su bardağı sıcak suyu dökün.
 
Krep hazırlığı: Ayrı bir kaba 1 bardak soğuk sütü dökün. Ardından 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, yarım çay bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu dökün, çok iyi ve hızla çırpm(burada mikser kullanmanız önerilir). Krebiniz hazır.
 
Ayrı bir tavaya krebin malzemesini tavanın dibini ince bir biçimde kaplayacak şekilde dökün. Krebin bir yüzü pişince ters çevirin. İkinci yüzünde pişmesini sağlayın. Pişen kreplerinizi tavadan alm.
 
Bu sırada pilavınızı karıştırmayı unutmayın ve pilavın suyu çekince ateşi kapatın. Pilavın içine 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve ince kıyılmış bir tutam maydonozu atın. Pilav biraz soğuyana kadar karıştırın.
 
Kreplerinizi orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine koyun. Tencerede kavurduğunuz malzemeyi kreplerin içine dolacak bir miktarda koyun ve kreplerinizi sarın.
 
Sardığınız krepleri önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
 
Sardığınız krepleri önceden 100 derece ısıtılmış firma koyun ve tepsiyi fırına verdiğinizde fırın ısısını 170 dereceye çıkarın. 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Pirinç olarak mutlaka jasmin (yasemin) pirinci kullanın. Krep malzemenizden ortalama 6-7 krep çıkar. Kreplerinizi sarmak için orta büyüklükte yuvarlak bir kase kullanabilirsiniz zira bu pilavın tüm özelliği pişen kreplere iç malzemesini, parçalamadan iyi bir formda sarmaktan geçer.
  
 | 
PERDE PİLAVI | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88895 
Gönderme Tarihi: 01.May.2013 
2,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3,5 su bardağı et suyu veya su
 
1 tavuk göğsü (haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış)
 
4 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 avuç çiğ badem (kabukları soyulmuş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
1/2 paket margarin
 
1 yumurta
 
250 gr. un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
 
Sıvı yağ, bir tencereye konur. İçerisine fıstıklar atılıp pembe renkte kavrulur. Kuş üzümü ilave edilir. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler konup tavuk etleri, et suyu, tuz ve kara biber ilave edilir. İlk kaynamadan sonra pilavın altı kısılır, suyu çekince ocaktan alınır. Pilav dinlenirken hamuru hazırlanır.
 
Yarım paket yumuşak margarin, yumurta, tuz, süt, su ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Nemli bez altında, 10 dk. dinlendirilir. Perde pilav kalıbı (yoksa derin bir kalıp), margarin ile bolca yağlanır. Bademlerin kabukları soyulup ikiye ayrılır (kaynar su içinde 5-10 dk. tutulursa kabukları çabuk soyulur), şekilli olarak kalıba dizilir ve buzluğa konur. Dinlenen hamur, 2-3 milim kalınlıkta yufka şeklinde açılır.
 
Buzluktaki kalıp çıkartılır. Hamur, kalıbın kenarlarından taşacak şekilde bademler kaydırılmadan yerleştirilir. İçi, pilav ile doldurulup kenardaki hamurlar üzerine kapatılır.
 
Biraz erimiş margarin sürülüp 180 derece fırında kızartılır. Ters çevrilip kalıptan çıkarılır ve dilimlenip sıcak servis yapılır.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
gümüş kepçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72713 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012 
2,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı su
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
Aldığı kadar su
 
İçi için:
 
200 gram haşlanmış tavuk eti
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram çiğ badem
 
 
Unu, yoğurdu, yağı azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Diğer taraftan da tereyağı ve çiğ bademleri pirinçle birlikte 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk etlerini ve suyu koyup 15 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Çukur bir fırın kabının içine bir miktar çiğ bademi yerleştirin. Üzerine açtığınıza hamuru yayın ve biraz pişmiş tavuklu pilavı doldurun. Etrafından sarkan hamurla üzerini kapatın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pirşirip sıcak servis yapın.
  
 | 
Perde Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99208 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014 
2,185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
3 tane yumurta
 
1 tatlı kaşık tuz
 
aldığı kadar un
 
150 gr badem
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 kg pirinç
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
çam fıstığı kuş üzümü
 
 
Tavuk iyi haşlanır ve suyuna pilav pişirilir. Ayrıca bir kapta kabukları soyulmuş badem ve çam fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. soğutulmuş pilava 1 avuç badem, çam fıstığı, kuş üzümü, karabiber ve tarçın konup karıştırılır. un yoğurt, yumurta, tavuk suyu yoğrularak yumuşak bir hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur. Kubbe şeklindeki bakırdan imal edilmiş özel perde pilav tenceresinin içine bolca sana yağ sürülür, bademler istenilen şekiller verilerek üzerine dizilir.hamur açılarak tencere içine dikkatlice yayılır. İçine bir sıra pilav bir sıra parçalanmış tavuk dizilir. İşlem pilav bitene kadar devam eder .en üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır tencerenin kapağı 200 derecede fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95907 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014 
2,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 adet bütün tavuk
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
4 adet yumurta
 
Çay kaşığı ucuyla karbonat
 
½ çay bardağı dolmalık fıstık
 
½ çay bardağı kuş üzümü
 
1 çay bardağı badem
 
Baharat
 
½ kg un
 
3 su bardağı pirinç
 
6 su bardağı tavuk suyu
 
Tereyağı
 
Tuz
 
 
Tavuk suya konularak kaynatınız. Tavuğun daha lezzetli olması için haşlama işleminden sonra tavuğu fırına vererek iyice kızartmak gerekir.
 
Fıstık ve kuş üzümü suda bekletilir. Bademleri suda bekletilerek kabukları soyunuz.
 
Sade pilav pişiriniz demlenmeye bırakınız. (Sade pilav hazırlanabileceği gibi ciğer konulmadan da iç pilav hazırlanabilir.)
 
Tereyağında fıstık ve badem kavrunuz.
 
Pilava kavrulmuş badem, fıstık, kuş üzümü ve baharat ilave edilerek karıştırınız.
 
Un, yoğurt, yumurta ve ölçülü tavuk suyu karbonat karıştırarak iyice yoğrunuz ve hamur hazırlayınız.
 
Hamur dinlenmesi için bir süre bekletilebilir (10 dk kadar).
 
Bir büyük, bir küçük olmak üzere hamur 2 parçaya ayrınız.
 
Büyük parça ile tencere kaplanır küçük parça ile kapak yapılır.
 
Tencere ya da kalıp yağlayarak bademleri diziniz.
 
Hamur önceden merdane ile açılarak her yeri eşit inceliğe getirilmeli ardından tencere kaplanmalıdır.
 
İçine bir sıra pilav, bir sıra et dizilir.
 
Pilav ve et hamurun içine konduktan sonra en üste küçük parçayı iyice açılarak kapak yapılır ve üstünü yağlayınız.
 
Hamurun kurumaması için yağlanması gerekmektedir.
 
Varsa özel tencerenin kapağı kapatınız ve kenarları sıkıştırınız.
 
170 0C ısıtılmış fırında 3035 dakika pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
azo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104016 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2014 
1,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet kalçalı but
 
150 gr. badem
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz, karabiber
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
1 kahve fincanı süt
 
2 adet yumurta
 
Tuz
 
 
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup dinlendirin. Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun. Pirinci kavurun, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek pişirin. Fırın kabını yağlayın. Bademleri tereyağına batırıp kabın dibine ve kenarlarına yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Kenarları dışarı taşacak şekilde kaba yerleştirin. İçine pilavı dökün, taşan hamurları üzerine kapatın. Fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99463 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014 
1,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
5 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
100gr dolmalık fıstık
 
300gr badem
 
4 adet tavuk göğsü
 
1kg pirinç
 
3 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
aldığı kadar un
 
1 tutam tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
 
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
 
Hamurun yapımı: yumurta ,yoğurt,sana,kabartma tozu un ve tuzu karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
 
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
kuşçu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97241 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014 
1,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yufka
 
1 tavuk göğüs eti
 
3 su bardağı pirinç
 
1 kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı Kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı çiğ badem kabuğu soyulmuş
 
Sıvı yağ, tuz
 
Tavuk suyu
 
 
 
Öncelikle tavuk etinin üzerine su dökün ve pişinceye kadar haşlayın. Daha sonra tavuk etlerini içinden alıp küçük parçalara ayırın. Suyunu da pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı yapmak için yine aynı tencerede tereyağını eritip üzerine doğranmış soğanları ve dolma fıstıklarını ekleyip kavurun. Üzerine pirinçleri ve kuş üzümlerini de ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu da içine döküp pilavı 15 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Fırın kabına çiğ bademleri dizip üzerine yufkaları yerleştirin. Az pişmiş pilavı da içine boşaltıp yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp pilav görünmeyecek şekilde sıkıca bastırın ve yağ sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107644 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
1,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Pirinç
 
Badem
 
Antep fıstığı
 
Kuş üzümü
 
Yufka
 
Tavuk Göğsü
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kuru Soğan
 
Su
 
 
Tencerede sıvıyağda kuru soğanlar kavrulur. Yıkanmış pirinçler kavrulur. Badem, Antep fıstığı, kuş üzümü ilave edilir. Kaynamış su ve baharatlarla tuz karıştırılıp, suyunu çekene kadar ocakta pişirilir. Pilav demlendikten sonra fırın tepsisine yufka serilip, pilav üzerine dökülür. Haşlanmış tavuk göğsüde üzerine serilir. Yufka üzerine kapatılıp fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Yüksel Gürbüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108073 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015 
1,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
3 su bardağı kadar un
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 su bardağı pirinç
 
400 gram haşlanmış tavuk eti
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı badem
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
Tuz, karabiber
 
 
Pirinçleri tereyağında bademlerle kavurun, içine haşlanmış tavuk etlerini ve suyunu ekleyip pişirin. Kuş üzümü, tuz ve karabiberi de ekleyip pilavı hazırlayın. Pilav pişerken hamuru yoğurun, kalıbın içine bademlerle dizip hazırlayın. Hamurun içine pilavı koyun, fırında 20 dakika kadar pişirin, dilimleyerek sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "mübaşir" tarafından gönderildi. 14.09.2015
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101443 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014 
1,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase pirinç
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 kase tavuk suyu
 
2 adet tavuk budu
 
1 tutam kuş üzümü, karabiber, tuz
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
100 gr margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
 
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
 
Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
 
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120975 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
1,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 adet büyük boy tavuk
 
2 su bardağı pirinç
 
200 gram tavuk ciğeri
 
50 gram dolmalık çam fıstığı
 
100 gram badem içi
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
Karabiber
 
2 çay kaşığı beş bahar
 
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
Perdesi:
 
3 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yeteri kadar un
 
 
Tavuğu iyice yıkayıp bol tuzlu suda, kemiklerinden ayrılıncaya kadar haşlayın. Süzüp etlerini kemiklerinden ayırarak didikleyin. Diğer taraftan, pirinci bol tuzlu suda 40-50 dakika ıslatın. Tavuk ciğerini ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Geniş bir tavaya bir kaşık yağ koyup önce çam fıstıklarını, sonra da tavuk ciğerini kavurun. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Diğer taraftan bir yemek kaşığı tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Karıştırarak 4-5 dakika kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyin. Beş baharı, tuz ve karabiberi serpin. Pilavı bildiğiniz gibi pişirip ocaktan alın ve önceden kavurduğunuz fıstıklı ciğerleri ekleyip karıştırın. Perde hamurunu hazırlamak için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kaba aktarıp karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Perde pilavını yapmak için bakırdan yapılmış, alt tarafı yuvarlak özel bir tencere kullanılır. Tencerenin içini iki kaşık tereyağıyla iyice yağlayın. Kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış bademleri tencerenin içine yapıştırın. Hamuru oklava yardımıyla kalınca açıp tencerenin içine yerleştirin. Ama bademlerin şekillerini bozmayın. Tencereye sırasıyla tavuk eti, pilav, tavuk ve tekrar yerleştirip elinizle hafifçe bastırın. Aynı hamurdan bir parça hazırlayıp üzerine kapak gibi kapatın ve gövdedeki hamur ile birleştirin. Üzerine kalan bir yemek kaşığı tereyağını parçalayarak yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında hamurun üzeri iyice kızarıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin. Pilavı bir tepsiye ters çevirerek çıkarın. Bıçakla dilimleyerek servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145804 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2019 
1,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
İçi için:
 
4 adet tavuk göğsü 
 
1 kg pirinç 
 
300 gram badem ve 100 gram dolmalık fıstık 
 
2 yemek kaşığı beş türlü baharat (Aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor.) 
 
Hamuru için:
 
3 yumurta 
 
5 yemek kaşığı yoğurt 
 
125 gram margarin 
 
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ 
 
1 paket kabartma tozu 
 
Tuz
 
Aldığı kadar un 
 
 
Yumurta, süt ve yağ ile yoğrularak hazırlanan hamur, özel tencereye yufka şeklinde sıvanır. 
 
Bademler kaynar suda bekletilir ve kabukları soyulur, sonra yağda kızartılır ve hamurun üzeri badem ile şekillendirilir. 
 
Önceden kızartılan tavuk eti, et suyu ile hafifçe pişen pirinçle beraber çeşitli baharat, badem içi, çam fıstığı ile birlikte hamurla sıvalı tencereye yerleştirilir. 
 
Tencerenin ağız tarafı da hamurla sıvanarak kapağı örtülerek fırına verilir. 
 
Pişen pilav, genişçe bir tepsi içine, tencerenin ters yüz edilmesiyle külah şeklinde boşaltılır. 
 
Sıvanmış hamur, börek gibi kızarır, bu kabuk kesilip dilimlenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
klavye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129116 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017 
1,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Pilav için;
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
¾ su bardağı soyulmuş badem
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Hamur için;
 
2 su bardağı un
 
½ su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
15 gram margarin
 
 
Ön hazırlık olarak kuş üzümü ve bademleri ayrı kaselerde kaynar su ile ıslatın.
 
Bademlerin suyu ılınınca kabuklarını soyun, 8-10 tanesini üstü için ayırın.
 
Kuş üzümlerini de 10-15 dk. suda bekletin ve iyice yıkayın.
 
Tavuk etini haşlayın ve ince ince didikleyin.
 
Pirinci temel pilav tarifindeki gibi ıslatın ve süzün.
 
Sıvıyağda bademleri hafif sararana kadar kavurun ve pirinci ekleyin, kavurmaya devam edin.
 
Pirinçler kavrulunca, tavuk etlerini, kuş üzümü ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
 
Tavuk suyunu ekleyin ve altını kısarak pilavınızı pişirin.
 
Tereyağını ekleyin ve pilavı demlenmeye bırakın.
 
Pilav demlenirken, hamurunuzu hazırlayın. Kabınızın büyüklüğünde (ortası delik bir kek kalıbı yada kelepçeli kalıpda olabilir) göre açın.
 
Kabı yağlayın ve dibine ayırdığınız bademleri dizin ve üzerine hamuru yayın.
 
Pilavı içine dökün ve üzerini yanlardaki hamur ile kapatın.
 
180 derecede hamur kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Perde Pilavı | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142775 
Gönderme Tarihi: 17.May.2019 
741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet kemikli tavuk göğsü
 
1 adet tavuk but
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
3 su bardağı pirinç
 
2,5 su bardağı tavuk suyu
 
2 su bardağı normal su
 
125 gram tereyağı veya margarin
 
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
1 kahve fincanı kuş üzümü
 
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tarçın
 
Yenibahar
 
Perdesi için:
 
2 adet yumurta
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 kahve fincanı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiğince un
 
Kalıbı yağlamak için:
 
100 gram tereyağı veya margarin
 
Yarım su bardağı tuzlu badem
 
 
Tavukları 4'e bölünmüş soğan, 1 havuç, tuz ile birlikte yeteri kadar suda haşlayın. Pirinçleri el yakmayacak sıcaklıkta tuzlu suda ıslatın.
 
125 gram tereyağı ve sıvı yağda ince kıyım doğranmış soğanı ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyip tane tane olana değin kavurun. Suda bekletip yumuşattığınız üzümü ve baharatları ekleyin. Suyunu ilave edin. Suyu çekinceye kadar pilavı pişirip ve altını kapatıp demlenmeye bırakın.
 
Perdesi için; hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun. 15 dakika dinlendirin.
 
Kullanacağınız kalıp veya tepsiyi bolca yağlayın. Kalıbın içine haşlayıp kabuklarını soyduğunuz bademleri dekoratif bir biçimde dizin. Hamurun tamamını tek seferde açın ve kenarlarından sarkacak şekilde kalıba yerleştirin. 1 sıra pilav ve 1 sıra tavuk olacak şekilde malzeme bitene kadar dizin. Malzeme bitince dışarı sarkan hamuru pilavın üzerine katlayın ve katlı yerleri iyice içeri bastırın. Hamurun üzerini tereyağı ile yağlayın. Eğer badem kalmışsa üzerine serpin.
 
180 derecelik ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |