|
|
Pencap Usulü Tavuk Tanduri |
|
müberra sağ
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc119488
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2016
1,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-15 adet tavuk baget veya tavuk kanat
Terbiye Sosu İçin:
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz safran
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hindistan baharatı)
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarmısak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı margarin
Öncelikle, derin bir karıştırma kabını önümüze alalım ve içine sos için verdiğimiz bütün malzemeleri katarak, iyice karıştıralım. Daha sonra tavuk butlarını tek tek hazırladığımız bu sosa batıralım ve en az 2-3 saat ya da 1 gece bu sos içinde bekletelim.Bu tavuk yemeği için özellikle kömür ızgarası kullanmalısınız.
Sosta beklettiğimiz tavuk butlarımızı alalım ve şişlere takıp, kömür ızgarası üzerinde çevire çevire kızartarak pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım.
|
|
Pencap Usulü Tavuk Tanduri Tarifleri Hint Yemekleri
|
|