| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pembelim | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113564 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2015 
1,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 yemek kaşığı margarin
 
500 gr vişne
 
1,5 su bardağı su
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1,5 yemek kaşığı nişasta
 
1 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
 
Vişneleri yıkayıp bir tencere alalım, üzerine su ve şeker ekleyelim. Orta harlı ateşte arada karıştırılarak iyice yumuşayana kadar pişirilelim. Diğer tarafta yumurta sarısı, nişasta, süt ve vanilyayı pütür kalmayana kadar çırpalım. Tenceredeki vişnelere katıp tekrar kaynayıp koyulaşana kadar karıştıralım. Ocağın altını kapayınca margarini ekleyelim. Tatlı tel süzgeçten iyice bastırarak geçirip vişneleri çekirdeklerinden ayıralım. Kaselere bölüştürüp servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pembelim Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |