|
|
Peksimetli Meyveli Tatlı |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4064
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardagi dövülmüs ceviz
1 çorba kasigi tarçin
Yarim su bardagi Süt
1 su bardagi tozseker
1 su bardagi su
1 paket peksimet
3 adet yumurta aki
3 çorba kasigi tozseker
200 gr kaymak
2,5 su bardagi Süt
1 paket Toz Krem Santi
3 adet elma
Yarim Paket Çikolatali Toz Krem Santi
1 kahve fincani rende bitter çikolata
1,5 su bardagi hindistancevizi
4 adet muz - 6 adet kivi
YAPILIŞ TARİFİ
1 gece önceden dövülmüs cevizi ve tarçini yarim su bardagi süte yatirin. 1
su bardagi toz sekeri 1 su bardagi suda kaynatip serbet haline getirin.
Peksimetleri tepsiye dizip üzerlerine serbeti gezdirin. Ayri bir yerde
yumurta aklarini, 3 kasik toz seker ekleyerek çirpin, kaymagi ekleyerek
tekrar çirpin. Ayri bir kapta 1.5 su bardagi sütle Toz Krem Santiyi
çirpip, kaymakli karisimi ekleyerek kremayi karistirin. Hazirladiginiz
kremayi buzdolabina dinlenmeye birakin.
Elmalari soyup rendeleyin ve 10 dakika kadar pisirin. Atesten alinca içine,
süte yatirilmis cevizli karisimi ekleyerek karistirin. Karisimi peksimetlerin
üzerine pay ederek yayin, sogumaya birakin. Pinar Çikolatali Toz Krem
Santiyi diger bir su bardagi sütle çirpin. Üzerine rendelenmis
bitter çikolata ekleyip tekrar çirpin. Soguyan elmali karisimin üzerine
hindistancevizini serpin. Uzun dilimlenmis muzlari ve 1 parmak
kalinliginda kremayi yayin. Üzerine 1 kat dilimlenmis kiviyi dizin ve tekrar
kremayi yayin. En üste bitter çikolatali, Çikolatali Toz Krem
Santiyi yayin. Çilekle süsleyip buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.
Servis yapin.
|
|
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifleri Kup Tarifleri
|
|