250 gr tereyağı
1 çay bardağı fındık yağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı un
İç harcı için;
4 elma
1 portakalın kabuğu
6 kuru kayısı
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Tarçın
4 yemek kaşığı Koska Pekmez
Üzeri için;
1 kase Koska Pekmez
1 kase hindistancevizi
Rendelenmiş elma ve portakal kabuğunu tavaya alın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ufalanmış ceviz, kuru kayısı ve tarçın ekleyin. Koska pekmezi ilave edin. Eritilmiş tereyağı, fındık yağı, yumurtalar, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu bir kasede karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirin. Pişen kurabiyeleri Koska pekmez ve hindistancevizine bulayıp servis tabağına dizin ve ılık olarak servis yapın.
|