| 
 | 
| Pekmezli Un Helvası (Sinop) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86925 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013
 6,673 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 1 yemek kaşığı tereyağı
 3 kg un
 2 kg tatlı pekmez
 Yarım kg toz şeker
 Ceviz
 
 Bir tavada tereyağı eritilir. Un eklenip pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan un elenir. Pekmez ayrı bir tencerede içine yarım litre su ve şeker koyularak kaynatılır. Daha sonra elenmiş un ve ceviz eklenip yoğurulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |