| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pekmezli Şekerpare | 
 
  | 
Altaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111800 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2015 
4,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı irmik
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet yumurta
 
Alabildiği kafar un
 
Üzeri için:
 
25-30 adet fındık
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı üzüm pekmezi
 
1 su bardağı şeker
 
 
Önce şerbet hazırlanır, su ve şeker bir taşım kaynatılır. Ateşten almadan hemen önce pekmez katılır. Soğumaya bırakılır. Yumuşak margarin ve diğer malzemelerle ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapılır. Küçük ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Her birinin tam ortasına fındık saplanır. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra pekmezli şerbet gezdirilir. 1 saat sonra servise sunulabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pekmezli Şekerpare Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |