| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pekmezli Sarma | 
 
  | 
esmeray 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35680 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2009 
2,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ (12 kişilik)
 
1 çay bardağı kavrulmuş susam
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım paket bazır baklava yufkası
 
1 paket margarin veya tereyağı
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı üzüm pekmezi
 
2 su bardağı su
 
1 çay bardağı tozşeker
 
 
Bir kaba susam, ceviz içi ve tarçın koyup, karıştırın. Yufkanın bir parçasını yayın. İkiye katlayın ve susamlı karışımdan üzerine hafifçe serpin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra rulo yapılan yufkaları 2 veya 3 parmak eninde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada bir tencereye pekmez ve suyu koyun. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Hafifçe ılıtın. Fırından alınan tatlıyı soğutun. Ilık şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. Üzerine kağıt havlu örtüp, 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pekmezli Sarma Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |