| 
 
 
 | 
Pekmezli Şambali | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157791 
Gönderme Tarihi: 19.May.2021 
547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ve sıvı yağ
 
1 çay bardağı üzüm pekmezi
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 adet çubuk tarçın
 
Kalıbı yağlamak için ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı
 
500 gram irmik
 
2 paket vanilya ve kabartma tozu
 
1 çay bardağı ılık su
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
Üzerini süslemek için:
 
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş yer fıstığı
 
 
Derin bir kabın içine irmiği koyun ortasını havuz yapın. Hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayın sonra pekmez sıvı yağ karışımı ile yağlayın. Malzemeyi bastırın. Fıstıkları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbet malzemelerini çubuk tarçınla kaynatın. En son limon suyu koyup kapatın ve şerbeti soğutun. Şerbeti kekin üzerine dökün. 2 saat şerbeti çekmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.07.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |