| 
 
 
 | 
Pekmezli Portakal Dilimleri | 
  | 
mujo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128032 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2017 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanı keçiboynuzu pekmezi
 
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
 
2 adet portakal
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
1 çay bardağı badem
 
 
Pekmez ve nişastayı bir kaba koyup yarım çay bardağı su ile pişirin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Portakalları yarım ay şeklinde dilimleyin. Portakal dilimlerini önce pekmezli karışıma batırın. Daha sonra hindistancevizine bulayıp üzerine bademleri serpiştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |