1 kap yani 200 gram temiz seker
¼ kap yani 60 ml saf pekmez
¼ kap su, 60 ml
½ tatli kasigi tuz
20 gram margarin veya kati yag
2 litre kadar patlatilmis misir
ellerinizi yaglamak sekil vermek icin margarin
seker termometresi
Bir tepsiyi incecik yagla ve hazir birak.
2 litrelik bir derin, dibi kalin sos tenceresine seker+pekmez+su+tuz+yagi ekle, tahta kasikla karistir, kaynayinca asla karistirma ve 250 F ya kadar pisir. Tencereyi havada saga sola egerek arada karismasini sagla.Al atesten ve icine patlamis misirlari karistir tahta kasikla ve yaglanmis tepsiye dok-yay.ellerini yagla, iliklasinca, elinizin dayanabilir gibi olunca, toplar yap ve yagli kagit ustune koy.
ML® Patlamış Mısır için tıklayın
|