|
Pekmezli Kayısı Reçeli |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111684
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2015
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metin Okutan
300 gr kuru kayısı
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
Kayısıları dilediğiniz gibi doğrayın. Bir tencereye koyup suyu ilâve edin. Suyu çekene kadar 15 dakika pişirin. Pekmezi ilâve edip 3 dakika daha pişirip altını kapatın. Kıvamı sıcakken size biraz cıvık gelse de soğuyunca katılaşacaktır. bu sebeple fazla kaynatmayın. Soğuduktan sonra kavanoza alıp istediğiniz zaman servis edin. Dilerseniz bu tarifi diğer kuru ve taze meyvelerle da yapabilirsiniz.
|
|