| 
 | 
| Pekmezli Dene Hasudası (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82978 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2012
 3,756 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 su bardağı buğday nişastası
 1 su bardağı pekmez
 1 su bardağı su
 2 yemek kaşığı tereyağı
 
 Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bulamaç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |