Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pekmezli Ayva Dolması (Aksaray)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pekmezli Ayva Dolması (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2613
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184821
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025
7 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

6 Adet Ayva
100 Gr Satır Kıyması
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
½ Tatlı Kaşığı Kekik
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
6 Yemek Kaşığı Pekmez
1 Su Bardağı Ayva Haşlama Su
5 Dal Taze Nane

Ayvalar yıkanır, üst kısımlarından oyulur ve altı delinmeden yavaş yavaş çekirdekleri ve biraz da etli kısmı çıkartılır.
Ayvadan çıkan etli kısımlar ince bir şekilde doğranır.
Tencerede su kaynatılır, içine ayvalar dizilir, kapağı kapatılıp 5 dakika haşlanır.
Su seviyesi ayvaların üzerinden 2 parmak geçecek seviyede olmalıdır.
Daha sonra tencere ocaktan alınır ve ayvalar suyun içinde 5 dakika bekletilip süzgüye alınır.
Dolma içi için; tavaya tereyağı konur, eriyince içinde fıstıklar kavrulur, rengi değişince bir kaba alınır.
Tavadaki yağın içine yemeklik doğranmış soğanlar atılır, rengi değişmeye başlayınca üstüne bıçak kıyması, ayva parçaları, yıkanmış kuş üzümü, pirinç, tuz, baharatları ve kavrulan fıstığı dökülür ve karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir.
3 dakika sonra tavaya yarım su bardağı ayva haşlama suyundan dökülür.
5 dakika sonra tava ocaktan alınır ve iç malzemesi demlenmeye bırakılır.
Ayvalar fırın tepsisine dizilir, hazırlanan malzeme içlerine doldurulduktan sonra üstlerinden pekmez gezdirilir, 1 su bardağı ayva haşlama suyundan dökülür ve önceden 200 dereceye ısıtılan fırına sürülür. 20 dakika sonra tepsi fırından çıkartılan ayvaların üzerlerine nane doğranıp ikram edilir.






Pekmezli Ayva Dolması (Aksaray) Tarifleri Çankırı Yemekleri



(1 adet Pekmezli Ayva Dolması (Aksaray) 12 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası