| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pekmez Soslu Aşure Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Pekmez Soslu Aşure Kek |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93108 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2013
 1,943 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Keki için:
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 2 adet yumurta
 8-9 adet kuru incir
 8-9 adet kuru kayısı
 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Sosu için:
 Yarım litre süt
 1 tane yumurta
 1/2 su bardağı esmer şeker
 1/2 su bardağı pekmez
 1/2 su bardağı un
 Süslemek için nar taneleri antep fıstığı
 
 Kuru incir ve kayısıyı ayrı kaplarda ılık suda 2-3 saat bekletin.
 Yumuşayan incir ve kayısıların suyunu süzüp doğrayın.
 İncir, kayısı, ceviz ve antep fıstığını ayrı bir kapta karıştırın.
 Ayrı bir yerde yumurta ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
 Un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve karanfili ilave edin.
 Kuru meyveli karışımı da ilave edip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kek hamuru yağ olmadığı için özleşmeyen bir hamur olacak, tepsiye bastırarak yerleştirin.
 Önceden 175 derece ısıtılmış fırında pişirin, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 Pekmez sos için süt yumurta esmer şeker un ve pekmez karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 Ilınan pekmez sosunu soğumuş kekin üzerine yayın.
 Tarçın serpin, nar taneleri ve antepfıstığı ile süsleyin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |