| 
 | 
| Pazıya Sarılı Dana Bonfile (Zonguldak) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146477 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2019
 868 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Fasülye İçin:
 150 gr kurutulmuş taze fasulye
 60 gr kıyılmış kuru soğan
 70 gr sıvıyağ
 10 gr biber salçası
 10 gr domates salçası
 Tuz
 Karabiber
 Kırmızı pul biber
 Bonfile İçin:
 200 gr bonfile
 1 adet pazı yaprağı
 25 gr tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 Taze kekik
 
 Bol suda fasulyeleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız ve ardından süzdürünüz.
 Kızgın bir tavada soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz.
 Fasulyeleri ilave edip 7-8 dk daha kavurmaya devam ediniz.
 Az bir miktar su ile salçaları karıştırınız ve fasulyelerin üzerine boca ediniz.
 Tuz, karabiber ve pul biberini de ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar pişiriniz.
 Bonfileye kekik, tuz ve karabiber ekip kızgın tavada dağlayınız.
 Haşlanmış pazı yaprağına sarıp 170 derece fırında 25 dk pişiriniz.
 Tabağa önce fasülyeyi üstüne bofileyi koyup servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |