| 
 
 
 | 
Pazılı Ciğer Sote | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181723 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuşbaşı dana ciğeri
 
1 adet orta boy havuç
 
3/4 çay bardağı sıvıyağ
 
2 adet orta boy soğan
 
1 adet orta boy patates
 
1/4 demet pazı
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Havuçları temizleyip yarım haşlayın ve küp doğrayarak kenara alın.
 
Sıvıyağı kızdırıp küp doğradığınız soğanları pembeleştirin.
 
Üzerine ciğerleri ekleyin ve renkleri dönünce küp doğranmış patatesi ilave edin.
 
Patatesler kızarmaya başlayınca havucu ve kıyılmış pazıyı da ekleyin.
 
Tuz ve pulbiberi ilave edin.
 
10 dakika pişirip ocaktan alın.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
Not: Ciğeri sotelerken tuz eklerseniz sertleşir. Bu yüzden ateşten almaya yakın ilave etmek daha uygun olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |