| 
 
 
 | 
PAZI YAPRAKLI KAĞIT KEBABI (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45088 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009 
2,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
MALZEMELER
 
400 gr. kuzu kaburgası ve dana butu
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 demet maydanoz
 
2 adet pazı yaprağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Et, iri kıyma makinesinden geçirildikten sonra maydanozlar katılarak zırhla inceltilmeye başlanır. Belli bir inceliğe gelince pul biber, karabiber ve tuz eklenerek harmanlanır. İki parçaya bölünerek bekletilir. Yıkanmış sapından ayrılmış pazı yaprağının üzerine açılarak şekillendirilir. Pazı yaprakları yağlı kağıda alınarak taş fırında 15 dk. pişirilip sıcak servis edilir. Bu yemekte pişen pazı yaprağı da yenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |