| 
 | 
| Pazı Turşusu Kavurması (Aydıntepe Bayburt) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146939 Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
 927 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 500 gr. pazı turşusu
 1 adet orta boy soğan
 1 yemek kaşığı salça
 4 diş sarımsak
 
 İlk olarak bir tavada ince uzun şekilde doğranmış olan soğanlar eritilmiş olan tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
 Daha sonra salça eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Bir sonraki aşamada pazı turşusu katılır ve kavrulur.
 Pazı turşularının kavrulmasına yakın sarımsaklar eklenerek kavurmaya devam edilir.
 Tüm bu kavurma işlemleri bittikten sonra sarımsaklar çıkarılır ve yemek servise sunulur.
 
 Not: Pazı turşusu pazı bitkisinin sapından yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |