Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi
Yarım demet pazı
2 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 kâse süzme yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Yarım demet dereotu
Pazılar yıkanır. Sapları kesilir. Yaprak kısmı ince ince doğranır. Az miktar su ile haşlanır. Soğuduktan sonra sıkılarak suyu süzdürülür. Yoğurt bir kâseye alınır, pazılar konularak karıştırılır. Tuz, dereotu, sarımsak, ince ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilerek karıştırılır, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Not: Yöre mutfağı, doğada bulunan ve doğal ortamlarda yetiştirilen çeşitli ot ve sebzelerden hazırlanan yemek ve salatalardan oluşan geniş bir menüye sahiptir. Bu ot ve sebzeler, etle birlikte yemek olarak hazırlandığı gibi, soğuk salatalar şeklinde de sunulur.
|