| 
 
 
 | 
PAYARD BİFTEK IZGARA VERT-PRE (FRANSA) | 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15476 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2007 
2,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
PILLARD  DE  BOEUF GRILLE VERT-PRE
 
 
4  kişi için MALZEME :
 
4 dilim sığır kontre filetosu (150-170 gr. tanesi)
 
2 çorba kaşığı rafine yağı
 
Tuz, bir çimdik karabiber
 
4 adet küçük domates
 
4 adet mantar
 
Birkaç yaprak su teresi yoksa maydanoz
 
4 dilim tereyağı
 
1   çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
 
YAPILIŞI :
 
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövünüz (eti naylonun arasına koyup pirzola demiri ile üzerine vurursanız parçalamadan daha kolay dövebilirsiniz) (Paillard ince dövülmüş demektir)
 
Kızgın ızgarada pişmeli ve anında servis edilmelidir.
 
Domatesleri ızgarada veya fırında hafif yağlayarak bir kaç dakika pişirip mantarları kendi suyundan yoksa sıcak suda ısıtarak domateslerin üzerlerine koyunuz
 
Biftekleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayıp kızgın ateşli ızgarada birer buçuk dakika alt üst pişirip servis tabağına koyunuz
 
Yanında domatesleri ve su teresini koyup servis ediniz
 
Tereyağlarını maydanoza alt üst bulayıp ayrı olarak veriniz ve kızarmış patates veriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |