MALZEMESİ
2 bardak domates suyu
1 kg. düzgün patlıcan
300 gr. soğan
1 bardak zeytinyağı
1 bardak pirinç
1 demet taze nane
1 kaşık toz şeker
tuz
biber
YAPILIŞI
Patlıcanların gayet düzgünlerini seçiniz. Sap taraflarından kapak çıkarıp içini oyunuz. Patlıcanlara yetecek kadar soğan çentiniz, tencerede zeytinyağı ile kızartınız. Yeteri kadar pirinç, kıyılmış nane, tuz, biber ve toz şeker koyunuz. Sararmcaya kadar kavurduktan sonra domates ve yağsız etsuyuyla da bir müddet daha kaynatınız. Sonra da patlıcanları sıkı olmayacak şekilde doldurunuz. Saplarını harcın içine sokarak ağızlarını kapayıp tencereye istif ediniz, üstüne su yahut etsuyu gezdiriniz, kapayıp orta ateşte pişiriniz. Pişince servis tabaklarına alıp servis yapınız.
|