|
|
Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114788
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2016
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
35 gram mısır unu
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır unu
500 gram patlıcan
1 adet kırmızı, sarı biber
1 adet dolmalık biber
250 gram mozerella peyniri
40 gram kurutulmuş domates
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Un, mısır unu, tereyağı ve tuzu mutfak robotunda kırıntı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Gerekirse azar azar su ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde yoğurup streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereceye ayarlayın. 20 cmlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp içine bir miktar mısır unu serpiştirin. Hamurun 2/3ünü unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açın ve kalıbın içine yerleştirin. 10 dakika buzdolabında soğutup çatalla delikler açın ve fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Patlıcanları uzunlamasına ince doğrayıp üzerine tereyağı sürün ve biberler ile ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates ve fesleğen yapraklarını dizin. Tuz, karabiber serpiştirin. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. çatalla üzerine delikler açıp yumurta sarısı sürün. Mısır unu serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Servis yapın.
|
|
Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay Tarifleri İngiliz Yemekleri
|
|