| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATLICANLI SARMALI KEBAP | 
 
  | 
Büşra 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24819 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2008 
2,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 parça kemikli kuzu koldan
 
6 adet patlıcan
 
4 adet domates
 
4 adet soğan
 
4 adet sivri biber
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Tuz
 
 
Etleri yağlayıp tuzladıktan sonra tepsiye dizin. Tepsinin altına su koyup fırına verin. Üzerleri kızardıktan sonra alüminyum kâğıtla kapatın. 1,5 saat pişirin ve çıkarın. Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ve kızartın. Patlıcan dilimini ikişer ikişer çapraz (X) şekilde koyun. Ortasına bir miktar et yerleştirin. Dört ucunu birleştirip çevirerek tepsiye koyun. Etlerin hepsini bu şekilde sarın. Üzerlerine yuvarlak dilim domates koyun. Soğanları ve biberleri tepsinin boşluklarına koyun ve tekrar fırına verin. Kalan domatesleri de soğanlarla beraber tepsiye koyun. Fırında 30 dakika pişirin. Yanında çoban salata ve sodalı ayran servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATLICANLI SARMALI KEBAP Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |