| 
 | 
| Patlıcanlı Pilav (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82946 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 2,166 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 500 gr. patlıcan
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı pirinç
 2 su bardağı su
 Tuz
 
 Patlıcanlar tamamen soyulup küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzu atılır. Kaynadıktan sonra pirinç ilave edilip pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |