4 kişilik
 
5 adet patates
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
Alabildiği kadar un
 
2 adet közlenmiş patlıcan
 
Birkaç dilim kaşar peyniri
 
2-3 adet sosis veya salam
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İçerisine tuz, karabiber, 2 adet yumurtanın sarısını ekleyip, azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin. Közlenmiş patlıcanları soyup, küçük doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyin. 1 çorba kaşığı galeta ununu ilave edin (galeta ununu, patlıcanın suyunu çekmesi için eklemeniz gerekiyor). Sosisleri ve küçük doğradığınız kaşarı katın. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar alıp, avucunuzun içine yayın. İçine patlıcan, sosis ve kaşar peyniri koyun. Poğaça gibi kapatın. Galeta ununa bulayarak kızgın sıvıyağda kızartıp, servis yapın.
 
 
 ML® Patlıcanlı Mekik Köfte için tıklayın
 
  
 |