|
Patlıcanlı Köfteli Ali Paşa Pilavı |
|
bebeto
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc84748
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnci Özsoy
Pilav için:
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küp maggi fırında kızarmış tavuk bulyon
1,5 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz
Patlıcan köftesi için:
2 tane irice patlıcan (750 gr kadar)
1 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay bardağı un (ince bel olandan)
Köfteleri bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Öncelikle pirinçleri el dayanabilecek ısıda sıcak su ve 1 yemek kaşığı dolusu tuz ile 1 saat boyunca ıslatalım. Süre sonunda yıkayıp süzgeçte süzülmeye bırakalım.Bir tencereye yağları alıp eritelim ve pirinçleri ilave edelim. Pirinçler yağı çekip tekrar salıncaya kadar kavuralım.Sonra sıcak suyunu ilave edip önce harlı ateşte 1-2 dakika kaynatalım daha sonra orta ateşte pirinçler uzayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirelim. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Patlıcan köftesi için:patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayıp bir tasa alın üzerine sırası ile tüm malzemeleri ekleyin kaşık ile karıştırın
biraz dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Sonra kaşık ile ceviz büyüklüğündeki köfte malzemesinden ıslak avuçlarınız içinde şekil verin.Galeta ununa buladıktan sonra kızdırılmış bol yağda kızartın. Üzerine domates sos dökerek servis edin.
|
|