1 adet kepekli baton ekmek
1 adet normal baton ekmek
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı tahin
7-8 adet kornişon turşusu
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
2 diş dövülmüş sarmısak
2-3 dal nane
Tuz
Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Daha sonra kabuklarını soyup ince doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine tahin, ince kıyılmış kornişon turşusu, tereyağı, limon suyu, pulbiber, kimyon, sarmısak ve tuz ilave edip karıştırın. Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine hazırladığınız tahinli harçtan koyun. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
|